Auteur Topic: Biefstuk met rode wijn- roomkaassaus en geroerbakte spinazie (4 personen)  (gelezen 1820 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Biefstuk met rode wijn- roomkaassaus en geroerbakte spinazie (4 personen)
« Gepost op: 20 september, 2008, 20:11:39 pm »
Een lekker biefstukje is nooit weg! Deze combi is heerlijk, een romig sausje en een gesmolten geitenkaasje op de biefstuk maakt het wel heel apart.  :puh2:
De groenten zitten ook al in dit recept verwerkt, je roerbakt wat verse spinazie met knoflook en ui....

Je hebt nodig:

4  biefstukken 
400 g verse spinazie 
2 tenen knoflook , gepeld en in dunne plakjes
1 grote ui , gepeld en gesnipperd
1 el boter 
zout en peper
1 dl rode wijn 
3 dl bouillon
2 el kruidenroomkaas 
4 plakjes verse geitenkaas  "aan de rol"
wat fijngeknipte, verse peterselie

Laat de boter heet worden en bak de biefstukken in circa 4 minuten aan beiden zijden bruin, maar ros? van binnen.
Bestrooi de biefstukken met zout en peper en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwarm de oven of grill voor op de grillstand.

Doe de rode wijn en de bouillon in een sauspan en laat het tot de helft inkoken. Roer de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Roerbak tegelijkertijd de knoflook en de ui zachtjes glazig in wat boter. Voeg dan de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de biefstukjes uit de folie en leg er een plak geitenkaas op. Plaats onder de grill zodat de kaas licht smelt. Bestrooi de gesmolten geitenkaas met wat peterselie.
Serveer de biefstukjes op de borden en schenk de saus erbij, of serveer de saus er apart bij.

Lekker met zelfgemaakte friet of Vlaamse frieten...
en een rode wijn! Eet smakelijk!   :wijn: