Bladerdeeg, lekker makkelijk als je onverwachts visite krijgt!
Je kunt het in elke supermarkt kopen, gewoon kant en klaar. Laat vlak voor gebruik ontdooien.
Snijd het deegvel eventueel diagonaal door voor kleinere hapjes.
Vul ze met de volgende vullingen en besmeer ze na het dubbelklappen altijd met wat geklutst ei (worden ze mooi krokant en bruin. Bak de hapjes in circa 20 minuten op 180 graden.
Enkele variaties voor vullingen:
-wat worstenvlees (haal het vel van een verse worst af) en meng eventueel met wat sambal OF mosterd, verdeel over het deeg, flap dicht en bestrijk met ei
-wat geraspte fetakaas, kleine stukjes walnoot, zwarte peper en versgeknipte munt of peterselie
-geraspte geitenkaas, honing, kleingesneden stukjes Serranoham en pijnboompitjes
-kleine stukjes (Parma) ham (of andere gerookte ham) en oude geraspte kaas
-(gerookte) zalm of verse zalmstukjes, roomkaas en verse kruiden (of zalm met wat vlokjes boursin)
Gebruik je fantasie, dit hapje is ook leuk om je koelkast eens leeg te maken; restje van dit, restje van dat...
Eet smakelijk!