Auteur Topic: Citroen- mosterd marinade voor bij gevogelte  (gelezen 1798 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Citroen- mosterd marinade voor bij gevogelte
« Gepost op: 13 september, 2008, 16:27:59 pm »
Heerlijke marinade voor over kippenbouten, drumsticks of miniboutjes (als hapje).
Marineer het vlees minimaal 3 uur van tevoren. Maak eventueel insnedes in het vlees zodat de marinade beter kan intrekken.

Je hebt nodig:

1 citroen, voor 2 el citroensap en rasp van deze citroen
2 el mosterd
olijfolie, zeezout en zwarte peper

Rasp de gele schil van de citroen. Pers de citroen uit gebruik 2 el hiervan voor de marinade.

Meng de citroenrasp, sap, mosterd, olijfolie, zout en peper tot een marinade. Strijk hiermee het vlees in of doe het vlees in een kom en meng de marinade erdoor.

Braad de boutjes in circa 20 minuten op 180 graden lekker bruin. Geef er een frisse salade bij met gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk!