Auteur Topic: Mosselen gegratineerd in kruidenboter (voorgerecht 2 personen)  (gelezen 3807 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Mosselen gegratineerd in kruidenboter (voorgerecht 2 personen)
« Gepost op: 30 augustus, 2008, 12:22:15 pm »
 :kwijl: Dit is echt heel lekker en supereenvoudig om te maken.

Reken per persoon op 100 g mosselvlees. Dit kun je kant en klaar kopen bij de visboer of goed gesorteerde supermarkt.
Let op: ik bedoel dus niet mosselvlees in het zuur, maar gewoon naturel in de koeling of uit de vriezer van de visboer. Serveer ze in mooie passende stenen kommetjes.



Je hebt nodig:
150 g kruidenboter naar keuze, of maak het zelf door wat zachte roomboter te mengen met een uitgeperst teentje knoflook en wat verse kruiden.
wat verse platte peterselie, fijngeknipt
versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de mosselen over de schaaltjes en verdeel de kruidenboter erover. Bestrooi met zwarte peper.

Zet de schaaltjes in de oven en laat ze 20-25 minuten gratineren in de oven.
Bestrooi vlak voor het serveren met peterselie. Geef er versgebakken wit stokbrood bij en dip die in de gesmolten kruidenboter.  :puh2:

Eet smakelijk!