Auteur Topic: Italiaans gevulde kippenbouten (4 personen hoofdgerecht)  (gelezen 1691 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Italiaans gevulde kippenbouten (4 personen hoofdgerecht)
« Gepost op: 27 augustus, 2008, 16:54:06 pm »
Heerlijke combi van kip met mozzarella, zongedroogde tomaatjes...peterselie...nou lees maar even verder zou ik zeggen!  :yes:
Ohja de wijn die in het recept wordt gebruikt smaakt natuurlijk heel goed bij het gerecht!

Je hebt nodig:

4 kippenbouten
100 g zongedroogde tomaatjes op olie,uitgelekt en in stukjes gesneden
30 g platte peterselie, fijngesneden
2 tenen knoflook, gepeld
versgemalen zwarte peper
1 bol mozzarella in plakken
2-3 el olijfolie
100 ml droge witte wijn
150 ml kippenbouillon


Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de tomaatstukjes met de peterselie en knoflook. Doe dit mengsel in een keukenmachine of minihakselaar en maal tot een grove pasta.

Voeg peper naar smaak toe en eventueel een klein scheutje van de tomaatjes om het geheel wat smeu?ger te maken.
Maak het vel voorzichtig los van de bout en trek het weg. Bestrijk de bout royaal met het tomatenmengsel en leg de plakken mozzarella erop.
Maal nog wat zwarte peper over de mozzarella en trek het vel over de vulling.
Leg de kippenbouten naast elkaar in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie. Schenk de wijn en de bouillon over de bodem van de schaal.
Bak de kippenbouten mooi bruin en gaar in ca. 1 uur. Schep af en toe wat braadvocht erover.

Geef er salade Caprese bij (mozzarella, bacilicum en tomaat) en aardappelen of pasta naar keuze. Eet smakelijk!