Auteur Topic: Spinazielasagne (hoofdgerecht 3-4 personen)  (gelezen 3455 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Spinazielasagne (hoofdgerecht 3-4 personen)
« Gepost op: 22 juni, 2008, 15:22:17 pm »
Heerlijk gevulde lasagne met onder andere spinazie, champignons en verse kruidenkaas. Wel een beetje calorierijk; maar daar let ik niet zo op.
Het is lekker en daar gaat het om!  :biggrin:


Je hebt nodig:

300 gram rundergehakt
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
150 gram champigons, in plakjes
250 gram spinazie,vers of diepvries, in elk geval in kleine stukjes gesneden (laat diepvriesspinazie wel even uitlekken!)
4 el kruidenkaas (boursin, paturain, etc.)
200 ml slagroom
200 g geraspte belegen kaas
lasagnebladen kant en klaar, vers of gedroogd (of zelfgemaakt n?g lekkerder!)
100 gram fetakaas, verkruimeld
1 el Italiaanse kruiden (diepvries, Dar?gal)

Kruid het gehakt naar smaak en bak het rul. Voeg de ui en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de champignons toe. Voeg na ongeveer 5 minuten de spinazie toe en roer goed door.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Voeg de kruidenkaas en de feta toe en laat zachtjes smelten. Vet een ovenschaal in en vul om en om wat gehaktmengsel, beetje geraspte kaas, lasagnebladen.
Eindig met een lasagnebladen laag, schenk de slagroom erover, strooi de Italiaanse kruiden erover en tot slot het laatste restje geraspte kaas.
Bak in de oven gaar in ongeveer 35 minuten.

Geef er een tomatensalade bij.

Eet smakelijk!