Deze uitjes zijn heerlijk bij vlees - en wildgerechten als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een biefstukje.
De uitjes zijn zo gaar gesmoord dat het bijna een saus is en dus heerlijk bij het vlees is te gebruiken.
Eventueel een dag van te voren maken is geen probleem. Warm alles dan op de dag zelf in 15 minuten op, en klaar!
Je hebt nodig:
750 g sjalotjes of kleine uitjes (zilverui, banaansjalot)
4 el balsamicocrème blank of donker
5 dl rode wijn
roomboter om in te bakken
zout en zwarte peper naar smaak
verse tijm
Pel de sjalotjes, snijd het "kontje" eraf, snijd eventueel in de lengte doormidden en leg ze in een ruime pan.
Bak ze heel zachtjes glazig in wat roomboter.
Voeg de wijn, balsamicocrème, zout en zwarte peper naar smaak toe en breng aan de kook.
Laat het geheel 1 uurtje zachtjes gaar pruttelen, schep af en toe voorzichtig om.
Serveer warm. Geniet ervan!