Auteur Topic: Gevulde portobello's in bladerdeeg ( 4 personen, voorgerecht)  (gelezen 2462 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gevulde portobello's in bladerdeeg ( 4 personen, voorgerecht)
« Gepost op: 18 augustus, 2008, 23:04:18 pm »

I
4 portobello champignons
3-4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum (of doe extra basilicum bij de olie en laat even staan)
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
200 g gorgonzola, ontkorst
2 sjalotten, in flinterdunne ringen
1 eetlepel verse tijmblaadjes
50 g rucolasla


(enkele uren tevoren): Bakplaat bekleden met bakpapier. Steeltjes uit portobello's snijden en paddestoelen rondom dun bestrijken met basilicumolie.

Plakjes bladerdeeg op bakplaat leggen en op elk plakje deeg portobello leggen. Deeg rond paddestoelen omhoog vouwen. Gorgonzola in 4 platte stukken snijden en deze in holte van portobello's leggen. Sjalotringen erover verdelen. Tijmblaadjes en peper erover strooien en nog wat basilicumolie erover druppelen. Bakplaat tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Oven voorverwarmen op 200 ?C. Bakplaat in midden van oven schuiven en portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Portobellotaartjes over vier borden verdelen en handje rucola rondom leggen.

Geniet ervan!  :puh2: