Auteur Topic: Mini sateetjes in een seroendengjasje  (gelezen 1985 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Mini sateetjes in een seroendengjasje
« Gepost op: 19 juli, 2008, 22:52:52 pm »
Lekker Oosters hapje voor ongeveer 4-6 personen.

Je hebt nodig:

250 g hamlappen in blokjes van 2cm bij 2 cm
1 el ketjap manis
1 el olie
1 tl sambal (of meer voor de liefhebber)
1 tl mosterd
1 teen knoflook, geperst
1 kleine gele paprika in blokjes
4 el seroendeng (toko of goed gesorteerde supermarkt)
8 sat?prikkers


Week de houten sat?stokjes voor in een platte bak met water, dit voorkomt het verbranden van de stokjes.

Maak marinade van de ketjap,olie,sambal knoflook en mosterd.
Meng de vleesblokjes met de marinade en laat minimaal 2 uur staan.

Rijg de stukjes vlees om en om met een stukje paprika.
Gebruik een grillpan,bak ze rondom bruin en gaar.

Rol ze na het bakken meteen door een laagje seroendeng.

Serveer er sat?saus bij en evt stokbrood. Eet smakelijk!