Auteur Topic: Oesterzwammen en champignons in cognacsaus (lunch-of voorgerecht 2 personen)  (gelezen 2267 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
 :puh2: Lekker!

Je hebt nodig:

300 gram champignons
300 gram oesterzwammen
30 gram boter
2-3 eetlepels cognac
? bouillontablet
1 bekertje room
1 theelepel maizena
zout en peper


Maak de oesterzwammen en de champignons schoon. Snijd de steel van de oesterzwammen wigvormig weg en hak deze fijn. Snijd de oesterzwamhoeden en de champignons in niet te kleine repen en plakken.

Verhit de boter en bak de paddestoelen op hoog vuur onder voortdurend omscheppen ongeveer 5 minuten. Voeg de cognac toe met de halve bouillontablet en laat de massa even zachtjes inkoken. Roer de ma?zena door de room en voeg deze al roerende toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Heerlijk bij pasta en een frisse salade, of op toast ook een groot succes!