Kipfiletje eens anders dan anders. Lekker pittig, beetje Oosters van smaak!
Je hebt nodig:
4 kipfilets
1 el sambal badjak
1 blikje tomatenpuree (70 g)
250 ml kippenbouillon (van tablet)
2 el gembersiroop
3 el olie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetlepels donkere basterdsuiker
Wrijf de kipfilets in met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de filets rondom bruin.
Leg de kip op een bord en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in het bakvet. Voeg de basterdsuiker, sambal en tomatenpuree toe en bak het uimengsel nog 2 minuten. Voeg al roerend de kippenbouillon en gembersiroop toe en breng dit op een zacht vuurtje aan de kook.
Leg de kipfilets in de saus en laat ze (zonder deksel op de pan) in nog 10-15 minuten zachtjes gaar sudderen. Keer de filets regelmatig.
Lekker met basmatirijst en roergebakken paksoi of komkommersla.