Auteur Topic: Pasta met romige ham-notensaus (hoofdgerecht 4 personen)  (gelezen 2678 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Pasta met romige ham-notensaus (hoofdgerecht 4 personen)
« Gepost op: 18 juni, 2008, 21:55:12 pm »
Weer een lekkere combi van pasta, dit keer met een romige ham- notensaus  :kwijl:...


Je hebt nodig:

250 g farfalle (strikjespasta) of penne (in elk geval een grove pastasoort)
100 g gepelde walnoten
half zakje verse basilicum (? 15 g)
1 pakje koksroom (200 ml)
2 eetlepels walnotenolie
1 duopakje hamreepjes (ca. 250 g)
100 g geraspte Parmezaanse kaas


Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Hak de noten grof en snijd de basilicum grof.
Breng de room aan de kook. Voeg na een paar minuten de hamreepjes, de olie, 75 g kaas en 75 g noten toe. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de saus en de basilicum door de pasta en verdeel over 4 diepe borden. garneer de borden met het restje van de noten en de kaas.

Lekker met een salade! Eet smakelijk!
 

« Laatst bewerkt op: 15 januari, 2009, 18:27:34 pm door Marielle »