Waarom naar de afhaalchinees gaan als je het zelf ook kunt maken?
Je hebt nodig:
400 g kipfilet in kleine blokjes
5 gedroogde Spaanse pepers
50 g ongezouten pinda's
2 teentjes knoflook, geperst
10 g gember, geraspt
2 el olie
Voor de marinade:
1 el rijstwijn of sherry
1 eiwit
zout en versgemalen zwarte peper
Smaakgevers:
2 el sojasaus
1 el kippenbouillon
1 tl suiker
1 tl sesamolie
Marineer de blokjes kipfilet in de marinade minimaal een uur. Hak de knoflook en de gember fijn. Snijd de pepers in stukjes.
Vermeng de ingredi?nten van de "smaakgevers".
Schroei het vlees dicht in de hete olie totdat ze licht verkleurt.
Haal ze uit de pan met een schuimspaan, laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit 2 el olie in een wok, voeg de knoflook, gember en peperstukjes toe en roerbak enkele seconden.
Voeg de smaakgevers toe en de blokjes kipfilet.
Roerbak even mee en voeg de pinda's toe.
Lekker met nasi, mie of witte rijst met wat atjar of komkommersla. Eet smakelijk!