Auteur Topic: Kabeljauwschotel met amandel, lente uitjes en champignons (4 personen)  (gelezen 1891 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Heerlijk gerecht, makkelijk van te voren te maken. De bijgerechten kun je à la minute maken.


Je hebt nodig:

600 g kabeljauwfilet
2 bosjes lente-uitjes
250 g champignons
25 g boter
2 el bloem
2 el citroensap
2 dl melk
50 ml slagroom
2 el mosterd naar smaak
zout en versgemalen peper
75 g geschaafde amandelen
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de uitjes in ringen en de champignons in plakjes.

Smelt de boter en roerbak hierin de uiringetjes en champignons ongeveer 3 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het geheel even pruttelen. Voeg vervolgens het citroensap toe en beetje bij beetje en al roerende de melk en slagroom. Roer de helft van de amandelen door de saus.
Laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Roer de mosterd erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Snijd de vis in stukken van 10 cm. Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in een passende ovenschaal, bestrooi de vis met wat zout en zwarte peper.
Schep de saus erover en bestrooi het gerecht met de rest van de amandelen.

Laat de vis in de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Aardappelpuree of krieltjes in de schil met boontjes smaken er heerlijk bij! Eet smakelijk!




 
 

« Laatst bewerkt op: 30 maart, 2014, 15:24:22 pm door Mariëlle »