Auteur Topic: Gevulde forel met amandelsaus (4 personen)  (gelezen 2136 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gevulde forel met amandelsaus (4 personen)
« Gepost op: 04 juni, 2008, 22:13:11 pm »
De amandelsaus maakt het lekker vol van smaak. Kan eventueel ook op de BBQ bereid worden.

Je hebt nodig:

4 forellen
1 citroen
250 gram bladspinazie (diepvries)
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 eetlepel pijnboompitten
50 gram boter
2 dl slagroom of cr?me fra?che
50 gram amandelen
50 g geschaafde amandelen
iets nootmuskaat
 
Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de citroen met heet water, rasp de schil en pers de citroen uit.
Roerbak de spinazie 3 minuten in de olijfolie met 1 geperst teentje knoflook, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, peper, zout en pijnboompitten. Laat de spinazie iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200?C. Roer de resterende citroenrasp en het citroensap door de boter en zet deze even in de koelkast. Bestrooi de forellen met peper en zout en vul ze met de spinazie.

 Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie licht met olie. Leg de forellen erop, verdeel vlokjes citroenboter erover en vouw de folie losjes dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 20 minuten in het midden van de oven. Klop intussen de slagroom half stijf.

Hak of maal de amandelen fijn. Meng ze door de slagroom met een snufje nootmuskaat, peper en 1 theelepel citroenrasp. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan. Strooi de geroosterde amandelen erover. Serveer ze met de amandelsaus. Serveer er aardappelpuree of gekookte krieltjes bij. 
 
Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 04 juni, 2008, 22:24:29 pm door Marielle »