Heerlijke salade met zelf geroosterde tomaten, mozzarella en rucola. Een beetje nieuwe versie van " Insalata Caprese". Het is makkelijk van te voren te bereiden.
De geroosterde tomaten zijn zeker nog 2 dagen goed in de koelkast.
Je hebt nodig:
12 ontvelde en gehalveerde tomaten*
wat takjes thijm
1 teen knoflook in plakjes
olijfolie, niet te zuinig hiermee
12 gehalveerde cherrytomaatjes of Romaatjes( mini pruim tomaatjes)
2 bollen (buffel) mozzarella in stukjes gescheurd
50 g rucola
handje vol basilicumblaadjes, fijngeknipt
zeezout en versgemalen zwarte peper
* Voor de ontvelde tomaten: zet een pannetje met water op, breng aan de kook, snijd de tomaten kruislings in en doe de tomaten per 4 stuks in het pannetje, ongeveer 2 minuten.
Haal ze uit de pan, laat ze afkoelen en doe hetzelfde met de rest van de tomaten.
Leg de ontvelde en gehalveerde tomaten in een ruime ovenschaal.Bestrooi met wat zeezout en zwarte versgemalen peper.
Verdeel er de takjes thijm tussen en de knoflookplakjes.
Besprenkel met ruim olijfolie en rooster de tomaten ongeveer 2 uur.
Voeg na 1 uur de gehalveerde cherrytomaatjes toe.Keer tegelijkertijd de grote tomaten.
Haal de tomaten uit de oven en laat eventueel afkoelen tot lauwwarm.
Meng de tomaten met de plukjes mozzarella, rucola en basilicum.
Bestrooi met zeezout en zwarte peper en giet nog wat olijfolie bij.
Eet er een ciabattabroodje bij. En een rood wijntje is zeker aan te raden!
TIP: heerlijk met de zelfgemaakte foccacia; dit past hier heel goed bij!
Eet smakelijk!