Lekker Italiaans!
Pancetta is een Italiaanse vleeswaar, een soort gezouten spek. Een goede vervanger is ontbijtspek.
Je hebt nodig:
12 plakjes pancetta of ontbijtspek
1 ciabatta, al afgebakken
2 el olijfolie
4 ansjovisfilets
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 el cr?me fra?che
2 el citroensap
1 krop Romaanse sla (de blaadjes gewassen)
1 krop rode sla (de blaadjes gewassen)
1 avocado, geschild en in parten of blokjes gesneden
75 g verkruimlde roquefort
Bak de plakjes pancetta of ontbijtspek krokant in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pluk het ciabatta broodje uit, pluk vlokjes van circa 1 cm zonder korst. Besprenkel met 2 el olijfolie. Bak deze croutons in 10 minuten krokant in de oven op 200 graden.
Stamp de ansjovisfilets fijn in een vijzel, en voeg 50 g Parmezaanse kaas,1 el cr?me fra?che, 2 el citroensap, 4 el olijfolie en wat zout en peper toe.( Dit is de dressing)
Meng de slablaadjes door elkaar en schik ze mooi op een diep bord samen met de avocado.
Sprenkel de dressing er over en garneer met de zelfgemaakte croutons, verkruimelde pancetta en verkruimelde roquefort.
Lekker met een rood wijntje erbij.
Eet smakelijk!