Auteur Topic: Torchietti al gorgonzola  (gelezen 1846 keer)

Offline Janneke

  • Lid
  • Aide de cuisine
  • *****
  • Berichten: 13
Torchietti al gorgonzola
« Gepost op: 04 juni, 2008, 07:54:39 am »
Torchietti al gorgonzola

Pastagerecht voor 2 ? 3 personen

Ingredi?nten

?   250 gr. pasta (penne)
?   1 uitje
?   150 gr. gorgonzola
?   1 plakje gekookte ham van ca. 50 gr.
?   1 bosuitje
?   25 gr. boter
?   1 eetl. tarwebloem
?   1,5 dl. bouillon
?   1,5 dl. slagroom
?   1 mespuntje cayennepeper
?   ? theel. zout


Bereidingswijze

.Snipper het uitje, snijd de gorgonzola in stukjes, snijd de ham in dobbelsteentjes en snijd het bosuitje in ringetjes.
.Kook de eierpasta in ca. 8 minuten (zie verpakking) al dente (beetgaar).
.Verhit intussen de boter in een braadpan en fruit het uitje tot het glazig ziet. Voeg de tarwebloem toe en roer dit tot een glad mengsel. Giet de bouillon erbij en breng het al roerend aan de kook. Voeg daarna de slagroom toe en breng het opnieuw aan de kook.
.temper het vuur. Doe de gorgonzola erbij en laat deze al roerend zachtjes smelten. Roer de ham en het bosuitje erdoor. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
.Laat de pasta uitlekken. meng de saus door de pasta en serveer in een voorverwarmde schaal.