Auteur Topic: Drentsche bol/ stokbroodje (warm broodje, lunch 2 personen)  (gelezen 2382 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Drentsche bol/ stokbroodje (warm broodje, lunch 2 personen)
« Gepost op: 26 mei, 2008, 21:40:20 pm »
Een goedvullende lunch; typisch Drents! Lekker broodje met o.a. pittig op smaak gebrachte runderreepjes, spekjes, champignons, paprika...Snel verder lezen dus! :yes:
Gebruik voor dit recept Italiaanse bollen (dat dan weer wel  :biggrin: ), een half stokbrood of een meergranenbol van ongeveer 20 cm doorsnede. Koop ze vers of bak ze af in de oven; vul ze met het warme vlees of geef het vlees erbij en eet smakelijk!

Je hebt nodig:

2 grote bollen naar smaak, of wat ook lekker is: een half afbak stokbroodje
300 g runderreepjes,
1 bakje champignons, champignons in plakjes gesneden
1 rode ui, geschild en grof gesnipperd
1 halve rode of gele paprika, in dunne kleine repen
150 g magere spekreepjes
wat bosuitjes in ringen
gemalen chilpeper (molentje) of een halve verse chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesnipperd
zout en beetje cayennepeper, beetje olijfolie
1  teentje knoflook in heel dunne plakjes gesneden
eventueel wat kruidenboter om op het brood te smeren

Begin met de runderreepjes. Doe ze in een kom, voeg een scheutje olijfolie toe, samen met wat zout en chilipeper uit de molen, of als je dat niet hebt; een halve verse rode chili.  :chili:
Laat even intrekken, ongeveer half uurtje. Zo kan het vlees ook op kamertemperatuur komen, is beter voor de bereiding.
Bak intussen de spekjes op een zacht vuur.Voeg na een poosje de ui,paprika, knoflookplakjes en champignons toe. Bak alles goed aan zodat de champignons lekker bruinen en de uitjes glazig zijn. Voeg tijdens de bereiding zout toe als dit nodig is (ff proeven dus).
Haal dit mengsel uit de pan en houd apart.
Bak nu in dezelfde pan de runderreepjes op middelhoog vuur totdat ze mooi beginnen te kleuren.
Voeg dan het ui, paprika en champignonmengsel weer toe en warm goed door.
Snijd de bollen of stokbrood in de lengte doormidden; besmeer met wat kruidenboter en geef het vlees/ groentemengsel erbij.

Geef er eventueel knoflooksaus bij of een andere saus naar smaak voor de sausliefhebbers, maar eigenlijk is dit niet nodig.

TIP: wat ook lekker is: gratineer de gevulde broodjes in de oven met wat plakjes kaas voor de liefhebber... :puh2:

Ook heerlijk als makkelijke maaltijd in het weekend! Geniet ervan!
« Laatst bewerkt op: 15 juli, 2012, 14:39:57 pm door Mariëlle »