Garnalen zoals ik ze voor het eerst gegeten heb in Portugal,sindsdien helemaal verslaafd aan garnalen!!!
Je hebt nodig:
rauwe gamba's of grote tijgergarnalen zonder kop, in de schaal, 350-400 g, ontdooid
1 hele knoflook,
1 rode peper (vers)
flink olijfolie
zeezout
verse peterselie, fijngeknipt
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de gamba's desgewenst van te voren. (Ik bereid ze meestal in hun schaal, geeft meer smaak).
Snijd de knoflook in plakjes.Snijd een verse rode peper (met pitjes) in reepjes of hak ongeveer 5 gedroogde kleine pepertjes (silvo) fijn.Doe de olie in een schaal en voeg de pepers en knoflook toe.
Breng op smaak met zeezout. Voeg de fijngeknipte peterselie toe.
Doe de garnalen erbij. Laat minimaal twee uur marineren, het liefst een halve dag.
Verdeel de garnalen in over 2 eenpersoonsbakjes.
Bak de garnalen in de oven circa 15/20 minuten,schep ze af en toe om.
Garneer met n toefje peterselie.
Serveer er stokbrood met salade bij als maaltijd. Ook lekker als hapje of voorgerecht.
Eet smakelijk!