Op de Italiaanse toer met deze tosti.
Je hebt nodig voor 4 personen:
plakjes rauwe ham, dungesneden, genoeg om te beleggen
8 volkorenboterhammen, zonder harde korsten
2 el verse pesto
4 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
100 g oude kaas, of meer voor de liefhebbers (zoals ik
), in plakken of geraspt
10 blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
Verwarm het tosti-ijzer. Besmeer alle boterhammen met een beetje pesto.
Beleg 4 boterhammen met een plakje ham. Verdeel hierover de tomaten reepjes. Strooi of leg er de helft van de kaas over en leg hierop weer een boterham met de pesto naar boven. Leg de andere 4 plakjes ham erop en verdeel hierover de basilicumreepjes en de rest van de kaas.
Dek af met de laatste vier boterhammen met de pesto naar onder.
Druk de tosti's goed aan en leg ze op het tosti-ijzer of sandwichgrill en bak ze circa 2 minuten of tot de kaas gaat smelten.
Geniet ervan!