Dit recept kun je ook maken van groenteplakjes.
Je hebt nodig:
4 grote aardappelen
2 eetlepels zonnebloemolie
zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200?C. Schil de aardappelen, was ze en dep ze met keukenpapier droog.
Schaaf er hele dunne schijfjes van, ik gebruik een kaasschaaf of dunschiller.
Bekleed een bakplaat of braadslede met bakpapier.
Verdeel de aardappelschijfjes zo over het bakpapier dat ze niet op elkaar liggen. Bestrijk ze met olie en strooi er wat zout op.
Laat ze in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin worden.
Draai ze eventueel even om met een keukentang. Serveer er een lekker dipsausje bij.
Tips:
Neem in plaats van zout paprika- of kerriepoeder. Of varieer eens met kruiden; bijvoorbeeld thijm of bieslook.
De chips kunnen ook in een friteuse op 170?C worden gebakken.
Maak op dezelfde manier (ze worden alleen minder bruin) eens groentechips of fruitchips van plakjes wortel, rettich of appel.