Ik heb niet altijd zin in vlees of vis; een keertje vegetarisch kan geen kwaad...en ik ben gek op paddenstoelen!
Het is een goed vullend (voor)gerecht.
Dit recept zie je ook wel eens in restaurants als champignons/ paddenstoelen op toast. Maar deze variant met kaas en de rucola maken het n?t even specialer...
Je hebt nodig:
150 g paddenstoelenmelange, kant en klaar (bijvoorbeeld mix van oesterzwam,champignons en shiitake)
1 eetlepel boter
zout en versgemalen zwarte peper
75 ml slagroom
2 eetlepels (versgeraspte) Parmezaanse kaas
75 g rucola, in kleine stukjes geknipt
2 sneetjes geroosterd bruinbrood of boerenbrood
Verwarm de grill of oven voor op de hoogste stand.Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier indien nodig.Verwarm de boter in een pan en bak hierin de paddenstoelenmix circa 5 minuten.
Op smaak brengen met zout en peper. Voeg de slagroom toe en verwarm nog even door.. Paddenstoelenmengsel in schaaltje scheppen. Kaas erover verdelen en in ca. 3 minuten onder hete grill kaas laten smelten. Serveer de gegratineerde paddenstoelen met het geroosterde brood en verdeel de rucola erover.
Lekker met een rood wijntje!