Auteur Topic: Varkenshaasjes met saus van trappistenbier,ui en spekjes  (gelezen 2727 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Varkenshaasjes met saus van trappistenbier,ui en spekjes
« Gepost op: 20 april, 2008, 13:58:14 pm »
Varkenshaasjes smaken altijd goed  :yes:.

Dit recept is van Belgische oorsprong, de varkenshaasjes worden bereid in de oven en intussen maak je de heerlijke saus.

Voor 2 personen heb je nodig:

2 varkenshaasjes
1 ui
100 g magere spekreepjes
1 flesje trappistenbier
2 takjes rozemarijn
1 laurierblaadje
2 dl vleesjus
2 el suiker
1 limoen (voor het sap)

Verwarm de oven voor op 160 graden.Bestrooi het vlees met zout en versgemalen zwarte peper. Bak het vlees zachtjes aan in wat roomboter.
Voeg de spekjes en de uisnippers toe en bak even mee tot het lichtjes kleurt.De ui mag glazig zijn en de spekjes lichtkrokant.
Doe de varkenshaasjes in de oven en bak ze 12 tot 15 minuten.
Doe de spekjes en de ui in een vergiet/ zeef en laat ze uitlekken.

Maak intussen de saus: caramelliseer de suiker op een zacht vuurtje(in dezelfde pan als waarin je de spek en ui hebt gebakken).
Blus af met het limoensap en het flesje bier, laat even zachtjes koken.Voeg de vleesjus toe en kook even mee.
Snijd de rozemarijn heel fijn en voeg deze toe. Als laatste de ui en de spekjes er weer bij.
Laat de saus eventueel inkoken tot de gewenste dikte.
Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Snijd mooie medaillons (plakken) van de varkenshaasjes en schenk er wat saus over.

Lekker met aardappelkroketjes en sperzieboontjes met bacon. Eet smakelijk!  :wijn: