Lekker zomerse salade, als bijgerecht of als lichte maaltijd met soep en stokbrood op een warme dag.
Je hebt nodig:
1 blikje frambozen (netto 200 g)
1 eetlepel (balsamico)azijn
3 eetlepels (walnoot)olie
1 takje thijm
zout, peper
100 gr roombrie
1 krop lollo rosso
120 gr pecanoten
In een zeef de frambozen laten uitlekken, hierbij 1 eetlepel sap opvangen (de rest wordt niet gebruikt). Boven een kom de frambozen door een zeef wrijven. De azijn, olie en het frambozensap erdoor roeren tot een dressing ontstaat. De thijmblaadjes van het takje rissen en door de dressing mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
De brie in plakken snijden en de plakken in de lengte in reepjes snijden.
De sla wassen, de bladeren droogdeppen (of gebruik een slacentrifuge) en in grove repen snijden. De slarepen door de dressing scheppen.
De sla met de dressing over vier borden verdelen. De brie en de pecanoten erover verdelen.
Eet smakelijk!