Deze kleine eenpersoonstaartjes zijn ook lekker als ze op kamertemperatuur worden gegeten. Dus: makkelijk mee te nemen als lunch.
Je hebt nodig:
300 gram spinazieblaadjes
20 gram boter
6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
250 gram verse geitenkaas, grof verkruimeld
4 eieren
1 el ma?zena
2 dl cr?me fra?che
2-3 el fijngesneden kruiden (bieslook, koriander)
zout, peper
Roerbak de spinazie 1 minuut in de boter. Laat de spinazie uitlekken. Rol elk plakje deeg iets uit en bekleed hiermee ingevette lage taartvormpjes van 10-11 cm doorsnede. Prik de deegbodem een aantal keren in met een vork. Verdeel 175 gram geitenkaas over de deegbodems en leg daar de spinazie op. Klop de eieren los en voeg de ma?zena, cr?me fra?che, kruiden en zout en peper naar smaak toe. Schenk dit mengsel in de vormpjes en verdeel de rest van de geitenkaas erover. Bak de taartjes 25-35 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden.
Bron: Libelle