Gerookte zalm, 1 van onze favorieten...
Gerookte Zalm rolletjes:
Je hebt nodig:
6 sneden wit brood zonder korst,
100 g gerookte zalm,
1 klein pakje boursin met kruiden.
Bereiding:
Leg 2 sneden brood achter elkaar. Laat 1 cm overlappen . Rol ze met een deegrol goed plat en besmeer ze dan met de boursin. Beleg ze dan met zalm . Rol het geheel nu stevig op en verpak in vershoudfolie. Zet gedurende een paar uur weg in de koelkast. Herhaal dit nog 2 maal met de andere sneetjes brood en de ingredi?nten. Haal even voor het opdienen uit en snij de rol in dunne schijfjes. Dien op een mooie schotel op.
----
Zalmrolletjes met roomkaas en dille
Je hebt nodig:
200 g gerookte zalmfilet
150 g roomkaas
gehakte verse dille
Bereiding:
Besmeer de zalmfilet met de roomkaas en bestrooi het met wat dille. Rol deze dan in de breedte op en snijd er kleine rolletjes van. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker en leg ze op een schaal.
--------
Witlofhapje met zalm:
Snijd 50 g verse zalm en 50 g gerookte zalm fijn. Voeg 1 el zachte boter, 1 el room, 1 el citroensap en een 1/2 EL gehakt bieslook toe. Voeg naar smaak wat zout, peper of kruiden toe en verdeel over 12 witloofblaadjes.
-----
Fillodeeg driehoekjes met zalm
ingredi?nten: Voor 15 stuks:
1/2 fillobladerdeeg
75 gr gerookte zalm
2 creme fraiche
25 gr boter
2 eieren
peper en zout naar smaak
cayennepeper
gesmolten boter
Voorbereiding:
Ca. 30 minuten van tevoren: Fillobladerdeeg laten ontdooien en onder vochtige theedoek bewaren om uitdrogen te voorkomen. Oven voorverwarmen op 175 graden celcius of gasovenstand 3.
Bereiding:
Gerookte zalm grof hakken en mengen met cr?me fraiche. Boter smelten in koekenpan en eieren loskloppen, in pan schenken en met houten lepel roeren tot eieren bijna gestold zijn. Pan van fornuis nemen en eieren mengen door zalmmengsel.
Pittig op smaak brengen met cayennepeper, peper en zout. Vel fillobladerdeeg afnemen van stapeltje (rest onder theedoek bewaren) en deeg in repen van ca. 5 cm breedte snijden. Theelepeltje vullen op 2 cm van onderkant scheppen.
Vanaf onderaan reep deeg over vulling om en om tot driehoekjes vouwen. Driehoekjes op met bakpapier bedekte bakplaat schikken en bestrijken met gesmolten boter. Driehoekjes goudbruin bakken in ongeveer 10 minuten.
Komkommer met gerookte zalm, h?ttenkase en bieslook
Snijd de komkommer in plakken van circa 1 cm dik. Beleg met een plakje gerookte zalm, schep er wat h?ttenkase op, bestrooi met wat versgemalen zwarte peper en versgeknipte bieslook.
Geniet lekker van deze hapjes!