Ik zag toevallig dit recept laatst op een site. Het was lang geleden dat ik dit gegeten had.
Vroeger kregen we dit thuis wel eens, ik vond het altijd erg lekker en nu nog steeds dus....heb het pasgeleden gemaakt.
Het is supergoedkoop, lekker en voedzaam. Ik weet niet meer of ik het toen ook op geroosterd brood kreeg; maar dat vind ik wel lekkerder. (Anders wordt het zo zompig)
De plakjes brood rooster ik wel na elkaar. Dan is het tweede plakje ook nog leker warm en knapperig.
Je hebt nodig voor 1 persoon:
2 plakjes brood naar keuze
2 tomaten in blokjes
1 ui, geschild en in snippers
wat boter om ui en tomaat in te bakken
zout en zwarte versgemalen peper
smeerbare roomboter om geroosterd brood mee te smeren
Smelt de boter en bak hierin de ui glazig. Voeg na 2 minuten de blokjes tomaat toe. Bestrooi met wat zout en ruim peper.
Rooster eerst 1 plakje brood, besmeer met boter en beleg met het tomaten-ui mengsel. Voeg naar smaak nog zout of peper toe.
Maak het 2e plakje op dezelfde manier. Eet smakelijk!