Auteur Topic: Mangochutney  (gelezen 2217 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Mangochutney
« Gepost op: 09 maart, 2008, 20:40:00 pm »
Een chutney is een soort ingedikte saus vol ingetrokken smaken. Je maakt het en je kunt het in weckpotten bewaren, zodoende langer houdbaar.Ongeveer een half jaar.
Het smaakt heerlijk bij vlees en vis of soms als dipsaus. Gewoon eens proberen!


Voor 2 weckpotten normaal formaat heb je nodig:


2 niet te rijpe mango's
1 flinke ui geschild en gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 rode chilipeper
klein stukje gemberwortel, geraspt(ca 1 cm)
2dl azijn
200 g lichtbruine basterdsuiker
halve tl garam masala of kerrie poeder
halve tl gemalen koriander
wat zout

Schil de mango's verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd het pepertje fijn naar wens met o zonder pitjes.(m?t is heet en zonder is minder heet)
Breng de azijn met de suiker aan de kook en voeg alle ingredienten toe.Laat zo'n 45-60 minuten inkoken tot ongeveer jamdikte.
Maak de potten steriel en vul ze met de chutney tot 2 cm onder de rand.
Laat ze minimaal 2 weken op een koele, donkere plek staan zodat de smaken goed op elkaar in kunnen werken.