Lekker; aubergine! Hoofd of bijgerecht, 4 personen.
Je hebt nodig:
4 niet te dikke, middelgrote aubergines
6 knoflookteentjes
8 tomaten
200 gr mozzarella
50 gr ham in plakjes
6 el olijfolie
gehakte peterselie
wat zout
Snijd de aubergines in de lengte in vingerbrede repen, maar wel zo, dat de repen aan de uiteinden nog aan elkaar vastzitten.
Bestrooi de insnijdingen met zout. Doe de aubergines in een zeef, spoel ze na ca. 30 minuten onder stromend koud water af, dep ze met keukenpapier droog en doe ze in een ingevette ovenschaal.
Leg de tomaten korte tijd in kokend water (niet laten koken), laat ze in koud water schrikken, haal het velletje eraf , verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in plakjes.
Pel de knoflook en snijd ze in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in dunne plakjes.
Stop afwisselend de plakjes mozzarella,plakjes knoflook, plakjes tomaat en plakjes ham in de insnijdingen van de aubergine, verdeel de rest van de plakjes knoflook erover. Besprenkel ze met olie en schuif de ovenschaal op het rooster in de oven, dek ze met het bakpapier af.
Bestrooi het gerecht voor het serveren met peterselie.
Lekker met notenrijst! Eet smakelijk!