Auteur Topic: Gevulde pannenkoekjes met gerookte zalm,roomkaas en wasabi (4 personen)  (gelezen 1824 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Dit is een goed vullend gerechtje. En lekker ruim van te voren te maken, handig als je gasten hebt en niet de hele tijd in de keuken wilt staan. Ook heerlijk als hapje te serveren
Serveer eventueel soep vooraf. Neem gewoon kant en klare pannenkoekjes (die kleintjes, ca 20 cm doorsnede),ongezoet.De pannenkoekjes die over zijn, zijn in de koelkast nog goed te bewaren, dus die kun je later nog opsmikkelen.

Je hebt nodig:

4 kant en klare naturel pannenkoekjes (let op: ongezoet!)
300 g boursin
2 el wasabipasta( te verkrijgen bij Albert Heijn) of mierikswortelpuree( K?hne)
100 g crème fraîche
200 g gerookte zalm
versgemalen zwarte peper, zout en wat (verse)dille, fijngehakt
huishoudfolie of aluminiumfolie

Maak een mengsel van de boursin,creme fraiche,wasabi of mierikswortelpuree. Voeg wat dille toe. Proef even of er zout en/of peper bij moet.Hou ongeveer een derde van het mengsel apart, dit gebruik je later nog.
Leg elke pannenkoek op een ruim stuk folie.
Besmeer de pannenkoeken met twee derde deel van het mengsel.Verdeel de zalm in 4 gelijke hoeveelheden en bekleed daar de pannenkoeken mee.
Verdeel tenslotte het overgebleven mengsel over de zalm.
Rol de pannenkoeken nu op, mooi strak.Draai de zijkanten mooi dicht en laat afkoelen in de koelkast tot gebruik.
(bijvoorbeeld s'avonds maken, s'nachts laten afkoelen en de volgende dag opeten).

Haal de rollen uit de koelkast, snijd ze in plakjes van anderhalve cm en serveer meteen. Lekker met een frisse witte wijn.

Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 30 maart, 2014, 15:26:40 pm door Mariëlle »