Auteur Topic: Zalmfilet in bladerdeeg (hoofdgerecht 4 personen)  (gelezen 2340 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Zalmfilet in bladerdeeg (hoofdgerecht 4 personen)
« Gepost op: 02 februari, 2008, 15:47:29 pm »
Lijkt superdeluxe maar is heel simpel te maken.Leuk voor als je eters krijgt en als je indruk wilt maken!  :biggrin:

Je hebt nodig:

4 zalmfilets van ongeveer 125 g per stuk
8 plakjes roomboter bladerdeeg
2 stengels bleekselderij
2 bosuitjes
een halve citroen
125 ml crème fraîche
zout en versgemalen zwarte peper
1 geklutst ei

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Rol 4 plakjes deeg uit,zodat ze ongeveer 1 cm groter worden in omtrek.
Snijd de bleekselderij in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
Boen de citroen schoon en rasp er 1 el gele schil af.
Pers de citroen uit.Roer de uitjes, bleekselderij, en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe.

Leg de niet uitgerolde,andere 4 bladerdeegplakjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en strijk het crème fraîche mengsel erover uit.Laat een centimeter langs de rand vrij.
Wrijf de zalmfilets in met citroensap,zout en peper en leg ze op de crème fraîche.Dek ze af met de grotere(uitgerolde)plakjes bladerdeeg.
Maak de randen wat vochtig met een beetje geklutst ei en druk ze goed dicht.
Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg eventueel met het restje geklutst ei voor een mooi bruin korstje.

Lekker met een wit wijntje,gegratineerde aardappeltjes en wortel/doperwtenmix(vers).

Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 16 december, 2012, 15:18:48 pm door Mariëlle »