Ingredi?nten voor 2 personen
250 g biefstuk
1 eetlepel balsamicoazijn
2 bosuitjes, elk in 4 stukken
1 rode ui, in 8 partjes
2 theelepels milde paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
2-3 eetlepels olijfolie
grof zeezout
Materialen
metalen spiesen, grillpan
Bereiden
Snijd de biefstuk in blokjes van 3-4 cm.
Snijd de rode ui in parten en leg ze in een klein schaaltje met zeezout en olijfolie.Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de uien onder af en toe omscheppen zacht en gaar.Hou apart en verwarm later eventueel op in de magnetron.
Maak in een kom een marinade van de azijn, paprikapoeder, versgemalen peper en 1 eetlepel olijfolie.
Roer de blokjes vlees door de marinade en laat de smaken 10 minuten intrekken.
Steek de blokjes vlees om en om met de stukken bosui aan de spiesen, druk ze iets aan en bestrijk met wat olijfolie.
Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en er een lichte walm vanaf komt.
Leg de biefstukspiesen erop.
Rooster de spiesen 4-6 minuten tot het vlees is voorzien van mooie bruine strepen. Keer de spiesen regelmatig.
Bestrooi de spiesen met zeezout en peper en leg ze met de rode-uipartjes op twee borden.
Lekker met basmatirijst en komkommer/tomaatsalade.