Lekker bij de barbecue,je kunt het maken met kipkarbonades of drumsticks.
Je hebt nodig:
8 drumsticks of kipkarbonades
6 tenen knoflook
2 stengels sereh(citroengras,toko)
1 bosje lente ui,in ringetjes gesneden
2 cm gemberwortel,geraspt
1 el palmsuiker of bruine suiker
100 ml kokosmelk
2 el (Thaise)vissaus
2 el sojasaus
keukenmachine of minihakmolen
Leg de kipdelen in een ruime glazen ovenschaal.
Doe het citroengras,knoflook,lenteui,gember,suiker,kokosmelk,vis-en sojasaus in de keukenmachine of minihakmolen.Hak tot een glad mengsel.
Schenk de marinade over de kipdelen en keer ze regelmatig om.Zet ze 8 uur in de koelkast om te marineren.
Haal de kipdelen 2 uur voor het bereiden uit de koelkast(op kamertemperatuur,komt de smaak ten goede).
Bereid de kip op de barbecue of in de oven als het weer eens regent!