Auteur Topic: Zwarte olijven met citroen en ouzo ?n Pikante groene olijven(hapje 4-6 personen)  (gelezen 2607 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Lekker! Olijven,maar dan wel zelf gemarineerd...met een  :wijn: erbij is het helemaal een lekker hapje!

Recept zwarte olijven met citroen en ouzo:

200 g zwarte olijven zonder pit
1 el ouzo
1 dl olijfolie
1 citroen
4 takjes peterselie
1 sjalotje
1 teen knoflook,wat cayennepeper

Laat de olijven uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.Ouzo en olie in een kom doen en mengen.
Boen de citroen schoon en rasp de schil.Knip de peterselie fijn en meng deze met de olie.
Pel en snipper de sjalot.Pel de knoflook en snijd in plakjes.
meng de olijven,sjalot en knoflook door de olie.Breng op smaak met wat cayennepeper.
Laat de olijven minimaal 1 dag marineren voordat je ze gaat eten.

*******************************************************************************************************************

recept Pikante groene olijven


200 g groene olijven zonder pit
1 rode peper
halve tl gemalen komijn(djinten,conimex)
halve tl paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
2 dl olijfolie
2 tenen knoflook

Laat de olijven uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.Was en halveer de peper.
Verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
Meng in een kom de komijn,paprikapoeder en oregano door de olie.
Schep de peperreepjes erdoor samen met de olijven.
Laat de olijven minimaal 1 dag marineren voordat je ze gaat eten.

Eet smakelijk!