Auteur Topic: Uiensoep , zelfgemaakt (4 personen, lunch of voorgerecht)  (gelezen 2278 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Uiensoep , zelfgemaakt (4 personen, lunch of voorgerecht)
« Gepost op: 14 oktober, 2007, 16:38:08 pm »
Lekker...een goedgevulde uiensoep!


Zo klaar en zelfgemaakt veel lekkerder. geef er een soepstengel bij of een plak brood gegratineerd met geraspte kaas.


Je hebt nodig:

wat roomboter om in te bakken
750 g uien,geschild en in ringen gesneden
1 laurierblaadje
een pot runderfond, verdunnen volgens de aanwijzing op de verpakking
zout,versgemalen zwarte peper en/of 1 à 2 runderbouillionblokjes naar smaak
fijngehakte peterselie
een handje geraspte belegen kaas erdoor is heerlijk!


Smelt in een pan de boter en bak de uien in ongeveer een half uurtje zachtjes glazig en lichtbruin, bestrooi met iets zout en peper.
Voeg 1,5 - 2 liter heet water en het laurierblaadje toe.
Verkruimel de bouillonblokjes.
Laat de soep ongeveer een half uur zachtjes koken.


Verwijder de laurier en breng op smaak met peper.
Serveer direct met wat verse peterselie en geraspte kaas +soepstengel/broodje. eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 27 april, 2016, 16:39:36 pm door Mariëlle »