De chutney kun je gebruiken als "saus" bij vlees,bijvoorbeeld biefstuk of lamsvlees.Maar smaakt ook heerlijk op een bruchetta of Italiaans brood met wat rauwe ham.
Als je het koel en afgesloten bewaart,is het ongeveer een week houdbaar.Maar meestal is het al eerder op!
Je hebt nodig:
3 rode uien
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
2 tl bruine basterdsuiker
2 el balsamico azijn
zout en versgemalen zwarte peper
Pel de uien en de knoflook.Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in stukjes.
Verwarm de olie en fruit de uien samen met de knoflook op een laag vuurtje,ongeveer een kwartier.
Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken tot het vocht verdampt is.
Haal de pan van het vuur,laat de chutney afkoelen en voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.