Heerlijk,eenvoudig en superlekker!
Bomvol groente,een heerlijk vakantiegerecht! Pittig door de chorioworst, echt een aanrader!
Je hebt nodig:
4 vastkokende aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 à 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 courgette, in blokjes
4 tomaten, in blokjes
2 bosuitjes/lente uitjes in stukjes
100 g chorioworst in blokjes
1 klein blikje tomatenpuree
olijfolie
2 laurierblaadjes
100 ml droge witte wijn
500 g gemengde visfilet, schaal en/of schelpdieren naar smaak (bijvoorbeeld .alm, koolvis, kabeljauw, panga, gamba's, mosselen)
out en versgemalen peper
bosje verse peterselie
Extra: een paella pan/cataplana of brede koekenpan
Spoel de aardappelplakjes onder koud water, dep droog en bak in wat olie/boter gaar, bestrooi met out en houd apart.
Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Snijd eventuele vis desgewenst in kleinere stukjes en breng op smaak met .out en peper.
Gamba's dienen gepeld te worden en als je mosselen gebruikt vooraf goed spoelen!
Voeg dan de courgette, chor.io, tomaten, laurier, bosui en wijn toe, laat 5 minuten pruttelen.
Verdeel de vis, schaal en schelpdieren mooi over de cataplana en laat op een laag vuur ongeveer 5 minuten gaar worden.
Schep voor.ichtig om en breng op smaak met .out en peper.
Verdeel over de borden en bestrooi met verse peterselie en serveer direct.Eet smakelijk!
Extra lekker erbij: fijngehakte ingemaakte citroen!