Auteur Topic: Tosti van Turks brood met kipshoarma en zelfgemaakte knoflooksaus (4 personen)  (gelezen 11548 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Een lekker en makkelijk gerecht met een heerlijke zelfgemaakte knoflooksaus!
Maak de saus iets van tevoren zodat de smaken lekker kunnen intrekken. De knoflooksaus is na bereiding ongeveer nog 2 weken houdbaar in een goed afgesloten pot.


Je hebt nodig:


Voor de knoflooksaus:


een mini keukenmachine, hakselaar of staafmixer
een klein bekertje crème fraîche (50/100ml)
circa 300ml scharrelmayonaise (Calvé) of andere mayonaise naar smaak
verse peterselie
2 stengels lente ui in grove stukken of bieslook
5 tot ...? teentjes knoflook naar wens
beetje citroensap
iets zout en versgemalen zwarte peper


Doe de mayonaise, crème fraîche,lente ui, peterselie en knoflookteentjes in de keukenmachine en hak alles fijn tot een smeuïg mengsel.
Breng vervolgens op smaak met zout, peper en citroensap en zet koel weg tot gebruik.
De knoflooksaus smaakt nòg lekkerder als je deze een dag van te voren alvast maakt.


[size=78%]Voor de tosti:[/size]


1 Turks brood (nog afbakken in de oven)
ca. 500/600g kipfilet in dunne reepjes gesneden*
een zakje shoarmakruiden met zout (bijvoorbeeld Versteegen)
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 ui, in reepjes
wat olijfolie
desgewenst wat plakjes kaas
tosti of panini ijzer


Meng in een kom de kipreepjes met de shoarmakruiden en wat olijfolie. Laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Snijd intussen de paprika en de ui en bak deze zachtjes aan in een klein beetje olie.
Voeg de gekruide kipreepjes toe en bak ze onder regelmatig roeren gaar.


Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm het tosti ijzer voor.
Snijd het brood in 4 kwarten en vervolgens in de lengte doormidden (het moet nog wel aan elkaar vast blijven zitten zodat je het makkelijk kunt vullen als een soort envelopje).


Beleg elk stuk Turks brood met een plakje kaas, vul met het vleesreepjes/paprika/uimengsel en leg er tot slot nog een plakje kaas op.
Bak af in het tosti/paniniijzer zodat de kaas smelt (ongeveer 3/4 minuten).


Serveer direct met de knoflooksaus.Eet smakelijk!


*Wil je het jezelf nog makkelijker maken, dan kun je natuurlijk ook kant en klare (kip)shoarma halen in de supermarkt