Auteur Topic: Chinese noedels met pepers, oestersaus, gember en varkenshaas (2 personen)  (gelezen 3730 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Een heerlijk chinees roerbakgerecht, zo klaar!
Marineer eerst de varkenshaas 'sochtends zodat alle smaken lekker kunnen intrekken.


1 varkenshaas 200/250 g, in de lengte gehalveerd
4 teentjes knoflook,gebruik de helft voor de marinade, andere helft voor de noedels)
lepel djintan (gemalen kruidnagel, verstegen of conimex))
lepel kaneel
zout en peper
1 rode peper, fijngesneden
175-200 ml oestersaus
4 cm gember, fijngesneden (de helft gebruiken voor marinade varkenshaas, andere helft voor de noedels)
300 g noedels, kant en klaar of eiernoedels/mie, bereiden volgens aanwijzingen op de verpakking
1 zakje 150/200 g chinese roerbakmix (of snijd zelf kool, rode ui, taugé)
boter om te bakken


Kruid de varkenshaasjes met zout en peper, kaneel en djintan. Leg ze in een passende diepe schaal en meng met wat olie, fijngesneden gember en knoflook. Laat marineren tot gebruik, af en toe even omdraaien.
Bak in een wok alvast de andere helft van de knoflook, gember, rode peper zachtjes aan in wat boter. Voeg de chinese wokgroenten toe en roerbak even mee.
Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de noedels toe en bak even mee.


Bak de gemarineerde varkenshaas in een andere pan ongeveer 4 minuten op heet vuur in wat boter tot rosé gebraden.
Verpak in aluminium folie en laat  even rusten.


Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel over de noedels, klaar!
Eet smakelijk!