Zo gemaakt, heerlijke eiersalade voor op (stok)brood of toastjes.
De kerriemayonaise maak je ook zelf, klaar binnen een half uurtje en smikkelen maar!
Je hebt nodig:
3 eieren, hardgekookt en in kleine stukjes gesneden
1 sjalotje of kleine ui, fijngesneden
1 el kerriepoeder
5 el mayonaise
wat fijngesneden verse bieslook
beetje zout naar smaak
beetje olie of boter om in te bakken
Kook de eieren hard, snipper intussen de sjalot.
Maak dan de kerriemayonaise. Bak in een klein steelpannetje de sjalot in een beetje boter.
Voeg 1 eetlepel kerriepoeder toe en bak zachtjes mee(circa 5 minuten).Haal van het vuur af en laat afkoelen.
Pel intussen de hardgekookte eieren en snijd ze in blokjes.
Voeg 5 eetlepels mayonaise toe aan het kerrie-sjalotmengsel en meng goed door.
Voeg de fijnsneden eieren en bieslook toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met wat zout.
Schep over in een mooi kommetje en serveer als hapje bij stokbrood.
TIP: ook lekker, voeg uitgebakken baconreepjes toe aan de salade.
Deze eiersalade kun je heel goed van te voren maken, dit komt de smaak zelfs ten goede.
Eet smakelijk!