Auteur Topic: Knoflookbrood met parmezaan en peterselie  (gelezen 6700 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Knoflookbrood met parmezaan en peterselie
« Gepost op: 16 januari, 2016, 22:11:06 pm »
Maak zelf een heerlijk knoflook pizzabrood! Lekker als borrelhapje, voorgerecht of serveer bij een soep.
Het deeg moet 2 uur rijzen, daarna in slechts 20 minuten afbakken op 200 graden.
Lijkt erg veel op het pizzabrood wat je in Italiaanse restaurants als bijgerecht krijgt. Geniet!
(het recept is met knoflookboter wat daarna pas in de oven wordt afgebakken. Liever een naturel brood? Dat kan natuurlijk ook, laat de knoflookboter dan weg).
Het deeg: (voor twee broden)
15 gram kristalsuiker
7 gram gedroogde gist (zakje, bijv. dr. Oetker)
240 milliliter warm water
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels zout
350 gram patentbloem
Knoflookboter:
5 volle eetlepels gezouten roomboter op kamertemperatuur
15 g of meer verse peterselie naar smaak, fijngehakt (of andere verse kruiden,bijvoorbeeld tijm, salie, rozemarijn)
3-5 teentjes knoflook, fijngehakt
Alles door elkaar mengen en hiermee het deeg besmeren voor het in de oven gaat.
Meng de gist, suiker en het warme water in een ruime kom met een garde totdat het schuimt. Voeg het zout, de olijfolie en de helft van de bloem toe en meng het geheel tot een glad mengsel met de handen.
Voeg vervolgens beetje bij beetje meer bloem toe tot het deeg niet meer plakt. Kneed zo'n 6 minuten.
Vet een grote kom in met een beetje olie en vorm een bal van het deeg. Leg de deegbal in de kom en dek deze af met een beetje plasticfolie. Laat het deeg twee uur rijzen.

Verdeel na het rijzen de deegbal in twee stukken.1 deegbal is voldoende voor een brood voor 2 personen. De andere deegbal kun je invriezen voor later gebruik.
Grote eters of visite? Gebruik dan al het deeg voor 1 groot brood, ik zelf bak liever 2 kleinere na elkaar. :yes:

Maak ondertussen de kruidenboter.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met een stukje bakpapier. Vorm een plat brood van het gerezen deeg.
Smeer de kruidenboter royaal over de pizzabodem en verdeel de geraspte Parmezaanse kaas er over.
Bak het brood in 20-30 minuten bruin.
Strooi er eventueel voor het opdienen nog wat verse peterselie over het brood.
Heel lekker om zo te eten maar met extra kruidenboter die over is nòg lekkerder! Eet smakelijk!












bron/inspiratie: Oh my foodness
« Laatst bewerkt op: 19 februari, 2016, 23:16:58 pm door Mariëlle »