Auteur Topic: Thaise salade met kip & o.a. pepers, rode ui, limoen en verse kruiden (2 p)  (gelezen 6420 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Thaise salade met kip & o.a. pepers, rode ui, limoen en verse kruiden (2 p)
« Gepost op: 09 december, 2015, 23:10:48 pm »
Vorige week gemaakt, inclusief een recept voor de dressing op basis van vissaus, limoensap en suiker. Echt een keer iets bijzonders op tafel.
Het lijkt bewerkelijk misschien maar echt een aanrader. Ik maak het zeker nog een keer, het was erg lekker!

Je hebt nodig voor de kip:

250 g kippendij, snijd ze in blokjes van 2 cm x 2 cm
6-8 eetlepels vissaus
ruim maïzena
neutrale olie (rijstolie of neutrale olijfolie om in te bakken)

Schep de kipblokjes om met 6-8 eetlepels vissaus en laat de smaken minimaal 1 uur intrekken (liefst langer).
Neem een ruime kom en meng de inmiddels gemarineerde kip ruim met maïzena zodat alle stukjes goed bedekt zijn. Dit zorgt later tijdens het bakken voor een mooi bruin krokant korstje.

Begin vervolgens met het bereiden van de dressing, deze moet nog afkoelen voor gebruik.

Je hebt nodig voor de Nuoc Nam dressing:


100 ml vissaus
200 ml water
100 g suiker
sap van 1 verse limoen
2 verse teentjes knoflook, fijngesneden (of meer naar smaak)
1 rode peper, pitjes verwijderd, fijngehakt (of meer naar smaak)


Voeg alle ingrediënten toe in een steelpannetje en laat het geheel inkoken tot éénderde van het volume.
Laat afkoelen tot gebruik (zet bijvoorbeeld buiten neer in deze wintertijd)


Begin vervolgens met het bereiden van de salade:


Je hebt nodig:
verse basilicum, koelvers 20 g (AH/Plus/Jumbo) fijngehakt
verse munt (idem 20 g) fijngehakt
verse koriander (idem 20 g) fijngehakt
1 rode ui, geschild en in dunne ringen
75 g taugé
Jalapeño peper (groene peper) pitjes verwijderd, in heel dunne reepjes
2 little gem sla kropjes, gesneden en fijngehakt



Meng alle ingrediënten voor de salade in een ruime kom.
Vul 2 kleine bakjes met de dressing en verdeel de rest van de dressing over het salademengsel.


Verwarm de olie in een pan en bak hierin de kipblokjes lichtbruin en gaar. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de kipstukjes met wat zout.


Verdeel de salade over twee mooie borden en geef er een klein bakje dressing bij die je naar smaak kunt toevoegen.
Besprenkel met limoensap naar smaak. Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 10 december, 2015, 18:07:06 pm door Mariëlle »