Auteur Topic: Courgettecarpaccio met rookvlees(Italiaans voor-of lunchgerecht,4 personen)  (gelezen 1891 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Courgettecarpaccio met rookvlees(Italiaans voor-of lunchgerecht,4 personen)
« Gepost op: 12 augustus, 2007, 23:17:56 pm »
Lekker Italiaans getint voorgerecht/lunchgerecht.


Je hebt nodig:

3 el balsamicoazijn
6 el olijfolie
1 el verse Italiaanse kruidenmix,fijngesneden,of diepvries(potjes van Dar?gal)
250 g kastanjechampignons in plakjes gesneden
25 g pijnboompitjes
2 courgettes
3 tl zeezout
40 g rucola
200 g runderrookvlees
Wat Parmezaan of Grana Padano,geschaafd

Klop de azijn met olijfolie en de kruiden tot een dressing.Voeg zeezout en versgemalen peper toe,schep dit door de champignons.
bak dit mengsel op hoog vuur in een antiaanbakpan bruin en krokant.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen op keukenpapier.Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakjes,spreid ze naast elkaar uit op 4 grote platte borden.
Bestrooi ze met wat zeezout.Leg in het midden een bergje rucola en schep de champignonplakjes uit de dressing op de rucola.Sprenkel de overgebleven dressing over de plakken courgette.
Leg de plakjes rookvlees mooi tegen het bergje rucola en strooi de pijnboompitjes en wat parmezaan over het geheel.
Eet er een lekker Italiaans broodje bij(ciabatta).