Hamburgers doen het altijd goed, en helemaal als je ze zelf hebt gemaakt! Door het ontbijtspek en de ui ontstaat een heerlijke smaak!
Je hebt nodig:
400 g mager rundergehakt
60 g ontbijtspek, gemalen of heel fijngehakt
halve ui, geraspt
zout, fijngemalen zwarte peper
eventueel plakjes augurk en (gebakken) uiringen
4 witte zachte bollen, doormidden gesneden en even in de oven( 180 graden, 3 minuten) zodat de snijkanten knapperig worden
Meng het gehakt met het spek, ui en wat zout en peper. Vorm van het gehaktmengsel 4 hamburgers.
Rooster ze boven heet houtskoolvuur (of in een hete grillpan) 6-9 min. en keer ze regelmatig.
Verdeel de uiringen en augurkplakjes over het onderste deel van het broodje. Parkeer de hamburger erop.
Geef er grillsaus bij of een andere saus naar smaak. Eet smakelijk!