Auteur Topic: Paddenstoelen risotto (2-3 personen)  (gelezen 5880 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Paddenstoelen risotto (2-3 personen)
« Gepost op: 19 oktober, 2013, 15:46:23 pm »
Italiaans en toch echt in herfststijl! Gebruik voor dit recept risottorijst, dit is tegenwoordig in de meeste supermarkten verkrijgbaar.

Je hebt nodig:

750-1000 ml hete paddenstoelenbouillon (van een blokje, verkrijgbaar bij AH), andere smaak kan natuurlijk ook
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij, ontdraad en in dunne plakjes
200 g risottorijst
50 ml droge witte wijn
250 g gemengde paddenstoelen, zoals oesterzwam, kastanjechampignons, catharellen en/of andere varianten naar keuze
2 ruime eetlepels mascarpone of crème fraîche
1 eetlepel verse fijngesneden bieslook
100 gram geraspte parmezaanse kaas

Fruit de sjalot en de selderij aan in wat olie of boter tot ze glazig zien. Voeg de rijst toe en bak even een minuut of twee mee.
Voeg dan de wijn toe en blijf roeren tot alles is opgenomen.

Voeg schepje voor schepje wat warme bouillon toe, blijf roeren tot het opgenomen is, dan telkens weer bouillon toevoegen tot alles op is en er een mooi smeuïg resultaat verkregen is.
De rijst moet beetgaar zijn (even proberen dus).
Bak in een andere pan intussen de gemengde paddenstoelen met flink wat zwarte peper en wat zout.

Schep de mascarpone en de geraspte parmezaan luchtig door de risotto rijst. Meng de bieslook erdoor.
Breng op smaak met zout en peper indien nodig.

Serveer de risotto op (voorverwarmde) borden en bovenop de gebakken paddenstoelen.

Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 19 oktober, 2013, 20:29:07 pm door Mariëlle »