Auteur Topic: Paddenstoelensoep, lunch-of voorgerecht,4 personen  (gelezen 1938 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Paddenstoelensoep, lunch-of voorgerecht,4 personen
« Gepost op: 29 juli, 2007, 15:01:36 pm »
Maak eens een lekkere zelfgemaakte paddenstoelensoep.Een heerlijk recept voor de herfst,maar smaakt op een ander tijdstip natuurlijk ook prima.

Je hebt nodig:

500 g paddenstoelen,gemengde soorten
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
2 tl verse of gedroogde thijm
250 ml droge witte wijn
500 ml kippen- of kruidenbouillon(van een bouillonblokje)
250 ml cr?me fra?che
blender,staafmixer of keukenmachine

Veeg de paddenstoelen schoon met een stukje keukenpapier of een speciaal borsteltje.
Snijd de paddenstoelen in stukjes.Hou 2 apart en gebruik die,in plakjes gesneden,later als garnering.

Pel en snipper de ui en de knoflook en bak deze in de soeppan,samen met de paddenstoelen.
Bak ze ongeveer 5 minuten in wat olijfolie.
Doe de thijm,wijn en bouillon erbij en breng aan de kook.Zet het vuur zacht.Laat de soep 5-7 minuten doorkoken totdat de paddestoelen zacht zijn.Laat de soep iets afkoelen.

Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer.Doe de soep terug in de pan.Meng de cr?me fra?che erdoor en warm goed door.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Verdeel de soep over 4 kommen/borden en garneer met wat plakjes paddenstoel(bijvoorbeeld champignon)en wat thijmtakjes.

Eet smakelijk!