Zoals ik het in Portugal ooit gegeten heb. Met heerlijk veel knoflook en rode peper.
5 pepers lijkt ontzettend veel maar is echt niet superscherp.
Liefst 1 hele dag in de marinade laten staan.
Je hebt nodig:
1 kg drumsticks of andere kipdelen (braadsticks, kipkarbonades)
5 rode chilipepers, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
wat citroensap
ruim olijfolie
1 el oregano (gedroogd)
2 el paprikapoeder, pittig
2 el knoflookpoeder
(zee)zout en versgemalen zwarte peper
Maak de marinade door alle ingredienten te mengen (behalve de kip) breng op smaak met zout en peper.
Leg de drumsticks in een passende kom om schaal en giet de marinade erover. Laat zo lang mogelijk intrekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden, leg de gemarineerde drumsticks in een ovenschaal 9liefst met rooster erin zodat vet weg kan druipen) en bak de drumsticks in een klein uur gaar. Af en toe omkeren.
Lekker met friet of rijst en een frisse salade. Eet smakelijk!