Jammie, zelf gemarineerd, liefst een dag of een halve dag van tevoren. Op de BBQ, en dan heerlijk genieten!
Je hebt nodig:
voor de marinade:
10 eetlepels zoete ketjap
4 eetlepels honing
1 mespunt cayennepeper
2 tenen geperste knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bruine suiker
voor de saus:
2 eetlepels honing
2 eetlepels sojasaus
halve teentje knoflook (geperst)
1 grote lepel kerriepoeder
zout en peper
Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de spareribs ermee in. Laat ze hier zo lang mogelijk in marineren, zet de schaal in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de spareribs in ongeveer 60 tot 75 minuten gaar.
Maak de saus door de ingrediënten goed te mengen.
Gril de spareribs nog kort op de barbecue, geef de saus erbij. Eet smakelijk!