Auteur Topic: Mojo rojo en mojo verde,Spaanse saus aardappelen,vlees en vis  (gelezen 4231 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Mojo rojo en mojo verde,Spaanse saus aardappelen,vlees en vis
« Gepost op: 11 juli, 2007, 18:03:34 pm »
Net terug van vakantie uit Tenerife,vond ik het leuk om dit recept op de site te zetten.
Het is een typisch Canarisch recept,wat geserveerd wordt bij tapas,vlees,vis en aardappelen met een zoutkorst(zie recept bij Groenten)

De rode mojo vind ik persoonlijk wat lekkerder,is wat pittiger van smaak,er wordt rode peper in verwerkt.
De groene versie is wat milder,er wordt groene peper in verwerkt en naar keuze peterselie of koriander.

Probeer ze gewoon allebei uit,het smaakt ook heerlijk als sausje bij de barbecue.


Mojo rojo(rode mojosaus)

4 tenen knoflook
halve of 1 hele rode peper
1 el milde paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
halve tl grof zeezout
scheut olijfolie
2 el witte wijnazijn
vijzel of mini hakmolen

Pel de knoflook,pers ze uit boven de hakmolen of vijzel.
Was de peper,verwijder de zaadjes en snijd ze zeer fijn.
Meng de fijngesneden peper met de paprikapoeder,komijn en zeezout met de knoflook en maal alles fijn.
Meng er halverwege wat olijfolie bij door en ga verder met fijnmaken.
Voeg op het laatst de wijnazijn toe,meng alles goed door.
Giet de mojo in een afsluitbare pot en laat minimaal 1 dag staan(dan is de smaak beter).

In de koelkast is de mojo enkele maanden houdbaar.

S.o.s. tip: is de smaak toch iets t? pittig uitgevallen?Voeg dan een beetje tomatenketchup toe.



Mojo verde(groene mojo saus)

4 tenen knoflook,gepeld
een handvol fijngehakte peterselie of koriander
een halve of hele groene peper
1 tl komijnpoeder
halve tl grof zeezout
scheut olijfolie
2 el witte wijnazijn

Bereiding is hetzelfde als die van de rode saus.



« Laatst bewerkt op: 27 januari, 2008, 22:52:28 pm door Marielle »